Anna Karlsson

Godaste äppelkakan!
Igår bakade Hugo och jag en mycket god och enkel äppelkaka i långpanna. Vi håller just nu på och läser böcker om Nalle Bruno och i höstboken bakas det just äppelkaka så då ville han såklart också göra det.
Kan varmt rekommendera böckerna om Nalle Bruno som väver in naturfakta på ett för yngre barn tilltalande sätt. 
 
Här är receptet på vår kaka :-)
 

Ca 18 bitar

200 g rumstempererat smör
3 dl strösocker
4 ägg
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3–4 äpplen
2 msk strösocker
1 ½ tsk malen kanel

Ugn 200°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.

 

2. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en långpanna (ca 35×25 cm) klädd med bakplåtspapper.

3. Kärna ur äpplena och skär i klyftor. Vänd dem i socker och kanel som blandats. Lägg klyftorna ovanpå smeten. Strö ev över lite kanelsocker.

Grädda i ca 20-30 min

 

 

 

 

Trevlig helg!

Med kärlek ❤️

Anna

 

 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress