Jag blir mörkrädd!

Pappapanelen på TV4 morgon idag diskuterar om "att jämföra barn". Att man vill att ens egna barn ska vara bäst, att man planerar in aktiviteter varje dag åt dem för att de ska bli just bäst, att det är "fult" att skryta och att man blir avundsjuk om någon annans barn presterar bättre! Alltså de måste skämta ?! Jag blir mörkrädd om det är så de verkligen känner! Stackars barn dessutom! Det är i alla fall så långt ifrån mitt tänk man kan komma. Jag tycker att det viktigaste är att mina barn mår bra, att de känner att de har ett egenvärde och duger som de är. Om de vill utöva någon sport ska det vara för att de tycker att det är kul, kul att känna att man utvecklas och klarar mer och mer. Inte för att man måste bli bäst! Och om man har den drivkraften att man vill tävla så ska det komma inifrån. Att man blir peppad och motiverad själv...inte för  att man inte skulle duga i föräldrarnas ögon annars!
De här barnen som har aktiviteter inplanerade varje dag...när ska de bara kunna vara barn? Fria, utan krav och måsten? Inte konstigt att så många barn och ungdomar mår dåligt i dagens samhälle! De har aldrig getts möjlighet att bara vara, att trivas i sitt eget sällskap. Att inte ha något att göra, att ibland ha tråkigt är bara nyttigt. Man lär sig att uppskatta livets goda. Det är i sådana stunder kreativitet föds!
Det här med att skryta då? Eller att bli avundsjuk om någon annans barn presterar bättre? Jag vet inte om jag är rätt person att yttra mig i den frågan för jag har faktiskt aldrig varit avundsjuk så jag vet nog inte hur det känns om jag ska vara ärlig.Om någon skulle berätta för mig att de var glada för att deras barn t.ex vunnit en tävling , fått högsta betyg eller vad det än må vara skulle jag bara bli glad för deras skull. Det gäller även hus, bilar, båtar, lyxartiklar, resor och jobb...jag blir bara glad å andras vägnar. Att bli missunnsam och avundsjuk ligger helt enkelt inte i min natur och jag tycker väldigt synd om människor som har de känslorna . För mig tyder det på ett inre missnöje och min önskan är att alla ska få känna sig lyckliga och tillfreds med sig och sitt. Sen kan man självklart bli inspirerad av fina saker men det är en annan sak!:)

Nu ska vi ut och njuta av den härliga vårsolen!
Kram Anna
Visa fler inlägg