Återblick!

 Kommer du ihåg när du var barn och betraktade livet med fullkomlig häpnad och förundran? Livet var magiskt och spännande och även de allra minsta småsaker väckte din nyfikenhet och entusiasm. Du fängslades av frosten på gräset, en fjäril som fladdrade genom luften, ett ovanligt löv eller en sten på marken. Jag minns hur vi brukade leka i åsen hos mormor och morfar och vi förvandlade den till en sagovärld där några stenar blev jättens ostar,  bäcken i skogen blev  magiska floden, berget kallade vi stora trollberget och under  stora granen vars grenar nådde ända ner till marken hade vi vårat betryggande tillhåll...
Det finns en underbar känsla som många av oss hade som barn som säger att allt är i sin ordning, att mer spänning och äventyr väntar oss med varje ny dag men den blir mer och mer sällsynt när vi växer upp och blir vuxna. Mer och mer tid går åt till att hantera plikter, problem och svårigheter så den där magin som vi en gång trodde på bleknade på något vis bort..
När man får egna barn eller umgås med barn väcks den där känslan till liv igen om så bara för en liten stund...och jag tror att en av anledningarna är att man då är "här och nu". Så ta en stund varje dag och stanna upp och bara "var" i nuet.
Jag scrollade igenom lite gamla bilder igår och hittade några på när jag tog med Hugo till åsen en vårdag för ett par år sedan. Får nog bli en tur dit igen lite längre fram när vitsipporna rest sig upp och brett ut sitt stjärntäcke över marken.
  (null)
(null)

(null)

(null)
Hoppas ni har en fin lördag!
Med kärlek❤️
Anna

Visa fler inlägg