Vackert och gott!

Den här desserten kommer jag absolut att göra fler gånger. 
Tilda har önskat sig den på sin 18-årsfest för att den var så fin och himla god.
(null)
(null)

(null)

Kolapannacotta:
2 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 dl ljus sirap
 
Rosenvattenpannacotta:
1 gelatinblad
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 dl citronsaft
1/2 msk rosenvatten
ev några droppar röd hushållsfärg
 
Kanderade pistaschnötter:
8 pistaschnötter
1 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 nypa salt
 
Gör så här
1 Lägg gelatinbalden i kallt vatten. Dela vaniljstången på mitten och skrapar ur fröna.
Lägg dem tillsammans med vaniljstången i en kastrull och tillsätt grädde, socker och sirap. Låt koka i några minuter tills det blir ljusbrunt. Ta kastrullen från värmen.
2 Krama ur gelatinbladen. Blanda dem i kolasmeten. Häll upp smeten i fyra glas. Ställ dem svalt några timmar tills pannacottan stelnat.
3.Rosenvattenpannacotta: Lägg gelatinblad i kallt vatten. Blabda grädde, socker och citronsaft i en kastrull och låt det koka upp, tillsätt rosenvatten och hushållsfärg
 Rosenvatten smakar väldigt mycket så dosera försiktigt.
4.Blanda i gelatinet och häll sedan smeten kolapannacaottan. Ställ kallt att stelna.
5. Kanderade nötter. Tryck ned en tandpetare i varje nöt.
6. Blanda socker, vatten och salt i en så liten kastrull som möjligt. Värm allt på medelhög värme tills det fått en gyllenbrun färg. Det kan ta lite tid så var försiktig så att det inte bränns. Ta av kastrullen från plattan och vänta tills det blivit lite segt.
7. Håll i tandpetaren och doppa en nöt i taget. Låt smeten rinna av och låt det stelna.
8. Garnera varje glas med två nötstavar.

(null)
(null)
(null)

Med kärlek ❤️
Anna