Den blå pärlan <3

Är vi inte alla människor på en rund planet? Den blå pärlan på sin resa i oändligheten.
Jag vill bara omfamna alla och säga att lugn, det finns plats för oss alla här. Sida vid sida.
Vad är mitt, vad är ditt?
Vi har fått äran att födas in i denna värld och ta del av Moder jords resurser.
Tillsammans.
Människor, djur och växter.
Känna solens livgivande strålar, andas in den fria luften och blicka ut i världrymden en stjärnklar natt för att förstå vår litenhet samtidigt som det storslagna att vi är en del av allt som är.
Vi är här nu och vi borde njuta av varandra på denna dyrbara, vackra planet. Det finns så mycket att vara tacksam för.
  (null)

Krig är föråldrat- ickevåld är det enda sättet. Vi behöver som Dalai Lama säger utveckla en känsla av mänsklighetens enhet genom att betrakta andra människor som bröder och systrar. Genuin fred uppstår genom ömsesidig förståelse och respekt för varandras välmående. 
(null)

 
Tänk dig att två astronauter som åker till månen, och medan de är där händer en olycka och  deras skepp kan inte ta dem tillbaka till jorden. De har bara tillräckligt med syre för två dagar. Det finns inget hopp om att någon kommer från jorden och räddar dem. De har bara två dagar kvar att leva. Om du skulle fråga dem just då, - Vad är din djupaste önskan? skulle de svara - Att vara hemma och gå på vår vackra planet jorden. Det skulle räcka för dem, de skulle inte vilja ha något annat. De skulle inte tänka på att vara chef på ett stort företag, en känd kändis eller USA:s president. De skulle inte vilja något annat än att bara vara tillbaka här - promenera på jorden, njuta av varje steg, lyssna på naturens ljud eller hålla handen på sin älskade medan de begrundar månen på natten. Vi borde leva varje dag som  människor som just har räddats från att dö på månen.
  (null)
(null)

"Andra människor är inte våra fiender. Vår fiende är våldet, okunskapen och orättvisan i oss och i den andra personen. Människor dödar och dödas för att de klamrar sig för hårt fast vid sin egen tro och ideologier. När vi tror att vår är den enda tron som innehåller sanningen, kommer verkligen våld och lidande att bli resultatet."
Thich Nhat Hanh
  (null)

" Mörker kan inte driva ut mörker :bara ljus kan göra det. Hat kan inte driva ut hat: Bara kärlek kan göra det" Martin Luther King Jr
  (null)

Ja, jag målar kanske upp en bild som känns väldigt långt från den verklighet som råder för många just nu i världen. Men var och en kan ta sitt ansvar och börja med att sluta fred med sig själv. Att dela med sig av sin trygghet och kärlek...inte fängslas av rädsla och illvilja.
och..ja..jag är en drömmare....men jag är inte den enda...
  (null)


 
Imagine there's no heaven
It's easy if you try
No hell below us
Above us, only sky
Imagine all the people
Livin' for today
Ah
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion, too
Imagine all the people
Livin' life in peace
You
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will be as one
Imagine no possessions
I wonder if you can
No need for greed or hunger
A brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing all the world
You
You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one
John Lennon
  (null)

(null)
Jag känner med alla som i denna stund lever en mardröm, som får ge upp sitt hem, lämna nära och kära som en följd av detta stormaktsvansinne när de egentligen kunnat ha ett levt fritt, lyckligt fridfullt liv. Det kan hända även här men fram till dess vill jag leva mitt liv medvetet kärleksfullt varje minut. 

Jag ber att freden snabbt återställs i Ukarina..och på alla andra platser där krig råder <3
(null)

 
Med kärlek <3
 
Anna
 
 0 kommentarer
publicerat i Min vardag
Taggar: blå planet, brödraskap, compassion, fred, medkänsla, systerskap, tillsammans
Visa fler inlägg