Vi är lantisar!

Vid Valborg flyttade vi ut till stugan för säsongen. Det är så himla härligt där! Så lugnt, fridfullt och fritt på något vis.
 
Barnen är mycket mera ute och leker där än när vi bor i huset i stan. Enda nackdelen är dock avståndet och bilåkandet. Speciellt nu när bensinen är så dyr. 🙈Försöker planera in så vi kan samåka och slippa ha två bilar varje dag men det är inte så enkelt med alla aktiviteter som barnen ska på. Det är friidrott, fotboll, padel, ridning, badhus,  klasskampen och nu snart golf. Och så ska Josef och jag försöka få in lite egen träning bland allt detta...inte helt enkelt som sagt. Men det går …när vi tar två bilar :-)
 
 
 
 
Vi har haft flera mysiga grillkvällar. Har provat ut några nya recept som kommer att läggas till även till framtida grillningar.  Som till exempel detta...Grillad majs med brynt vitlökssmör, fetaost och picklad chili.
 

6 majskolvar (helst färska)
150 g smör
4-5 vitlöksklyftor, skalade
150 g feta, smulad (eller chèvre, parmesan, halloumi etc…)
1 näve hackad koriander (eller basilika, persilja, timjan etc)
flingsalt och nymalen svartpeppar

Picklad chili
3 – 5 chilifrukter  (röd spansk peppar)
1 dl ättiksprit
2 dl strösocker
3 dl vatten

För att göra den picklade chilin, skär chilin i tunna skivor. Koka upp ättika, socker och vatten. När sockret har lösts upp, häll lagen över chilin. Låt svalna, och ställ sedan in i kylskåpet i ett par timmar.

Smält smöret i en kastrull. Krossa klyftorna lite försiktigt och lägg ner dem i smöret. Låt sjuda på låg värme tills bottensatsen börjar bli gyllenbrunt. Detta kan ta allt från 1 – 2 timmar. Var försiktigt så att det inte bränns.

Blanda den varma majsen med smöret – se till att få med den goda bottensatsen.  Vitlöken kan antingen blandas ner i majsen eller serveras vid sidan av. Blanda sedan ner ost och koriander. Lägg upp på ett fat och garnera med ytterligare koriander och den picklade chilin. Servera direkt! (Om majsen börjar att kallna kommer smöret att stelna!!)

Ja, flera mysiga grillkvällar som sagt. Så tacksam över min familj och alla nära och kära.

 
 

Planterat blommor har vi gjort med. Bara att hoppas att det inte blir en massa frostnätter nu så de klarar sig.

 
 

Om ca 3 veckor är det studentdags igen. Så nu är det lite fix och trix inför det! 

Önskar er en fortsatt fin vecka!

Med kärlek <3

Anna

 


Visa fler inlägg